Over mij

Profielfoto van Elize, met half lang bruin haar met een scheiding links.  Ze heeft een zwart t-shirt aan met daarop het ACT circus logo

Als klein kind vond ik het altijd heerlijk om naar het circus te gaan, ik was groot fan van Circus Witova met Clown Carlo en Miss Dini. Op de foto hiernaast ben ik net zoals Clown Carlo geschminkt.
Vanaf mijn 15de ben ik gaan jongleren en hier nooit meer mee gestopt. Een paar jaar daarna ben ik bij mijn jeugdhelden gaan werken.  Bij het Witova Trainingcentre, een plek in Friesland waar circuslessen verzorgd worden voor kinderen en jongeren die tussen wal en schip vallen. Ik heb hier af en aan 8 jaar met heel veel plezier gewerkt en erg veel geleerd.

Tijdens mijn  opleiding ergotherapie aan de hoge school van Amsterdam kwam de link met social circus en ergotherapie steeds meer naar voren. Voor mij kwam alles samen.  Zowel mijn grote passie voor beide beroepsgebieden (circus en ergotherapie) als mijn eigen gezondheid.
Keer op keer heb ik de voordelen van een circusinterventie gezien en zelf ervaren.  Ik ben er inmiddels heilig van overtuigd dat deze combinatie voor veel verschillende doelgroepen een helende interventie kan zijn.

 Door de kern van een circusinterventie,  het blijven oefenen totdat een trucje lukt en uiteindelijk  samenwerken aan een voorstelling, worden er erg veel ontwikkelingsmogelijkheden bijna vanzelf gecreëerd. Zoals creativiteit, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, veerkracht, positieve risico’s nemen en fysieke, mentale en sociale vaardigheden.

Mijn vermoeidheidsklachten wegens de chronische ziekte CVID werden de afgelopen 12 jaar steeds beperkender. Met de hulp van o.a. een revalidatietraject en psychotherapie heb ik geleerd om dit te accepteren (wat soms makkelijker gaat dan anders) en heb ik een stabielere modus weten te vinden.
Het revalidatietraject was gebaseerd op Acceptance and Commitment Therapy, afgekort als ACT. In 2020 heb ik zelf de basisopleiding tot ACT trainer bij See True opleidingen gevolgd.

Ik ben op dit moment 2 jaar werkzaam bij Circuswerkplaats Boost in Amsterdam als circusdocent en geef daar met veel enthousiasme les.

Meer informatie over wat ik tot nu toe gedaan heb qua opleidingen en werk is op mijn CV pagina te vinden.

Elize als meisje van 5 jaar verkleed als clowntje buiten op straat. Met een oranje krulletjes pruik  daarboven op een gele pet. Een bretels, roze met gele stippen vast een spijkerbroek en daarover heen een groot blauw jasje, handen in de zaken gestoken en een  grote lach op het als clown geschminkt gezicht. Een rood neusje, rode mond, met brede witte omtrek en wat zwart omlijnt is en een zwart stipje op de kin.   Om de ogen zijn ook grote witte rondjes die zwart omlijnt zijn, met onder en boven twee witte streepjes in het midden naar het oog toe.